Kuriozitete

Pse duhet të hani peshk, ja çka zbulon studimi (Video)

Mishi i peshkut është i pasur me acide yndyrore, të cilat trupi jonë nuk i prodhon. Këto acide yndyrore dhe omega 3 ndihmojnë trupin tonë që të parandalojë akumulimin e trombocideve.

Mishi i peshkut është i mirë për zvogëlimin e yndyrës në gjak, parandalon problemet e zemrës dhe të gjakut, rrit rezistencën ndaj inflamacionit, si dhe ndihmon në zhvillimin e duhur të strukturës së trurit.

Peshqit që përmbajnë më së shumti omega 3 dhe acide yndyrore janë: sardelet, salmoni, tona dhe trofta e liqenit.
Nëse konsumoni 100 gram peshk në ditë, efektet pozitive do t’i vëreni vetëm pas 3 ditësh!